Sälja lastpallar – vad är viktigt att veta?

01 augusti 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

När man som företag behöver sälja sina lastpallar finns det flera saker att tänka på. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de viktigaste aspekterna av att sälja lastpallar.

Viktigt att veta vid försäljning av lastpallar

Det första som är viktigt att ha i åtanke när man ska sälja lastpallar är att det finns en stor variation av pallar på marknaden. Det finns träpallar, plastpallar, pallar med olika mått och vikter och en mängd olika typer av pallar med olika egenskaper och funktioner. Detta är viktigt att ha i åtanke när man ska sälja sina pallar då det kan påverka vad köparen är villig att betala och hur snabbt det går att sälja dem. En annan viktig faktor vid försäljning av lastpallar är att se till att de är i bra skick. Om pallarna är slitna, skadade eller om de innehåller spår av farliga ämnen kan det vara svårt att sälja dem och man kan dessutom riskera böter och andra sanktioner. Det är därför viktigt att inspektera pallen innan man säljer dem och se till att de uppfyller de krav som finns för att de ska vara säkra och sökbara för försäljning.

Sälja lastpallar

Marknadsföring vid försäljning av lastpallar

En annan viktig aspekt av att sälja lastpallar är marknadsföring. Detta är lite beroende av vad för typ av företag som ska sälja pallarna, men det finns några generella tips som kan hjälpa till vid försäljning. Några goda tips är att ha en väl utformad produktbeskrivning som beskriver pallen i detalj, inklusive dess måtten och hur den används (t.ex. för lagring av gods, transport eller montering). Denna information är viktig för potentiella köpare att ha och kommer att hjälpa till att sälja pallen. En annan viktig aspekt vid marknadsföring av lastpallar är att sprida information om pallen till potentiella köpare och andra företag inom branschen. Detta kan göras genom att annonsera på sociala medier, platsannonser på företagssidor och genom att prata med andra företag som antingen säljer eller använder lastpallar för att se om de är intresserade av att köpa.

Prissättning vid försäljning av lastpallar

Slutligen är prissättning en viktig faktor vid försäljning av lastpallar. Precis som nämnts tidigare finns det en stor variation av pallar på marknaden och priset kan därmed variera kraftigt beroende på pallen och dess skick och funktion. Några faktorer som kan påverka vad man bör ta för sin pall inkluderar dess ålder, skick och användning. Det kan vara en bra idé att undersöka vad andra företag inom branschen tar för sina liknande pallar för att se om priset man tänkt sig är rimligt eller inte.

Läs mer här: https://www.pallinvest.se/

Fler nyheter